Arvoasunnon myynti – mitä tulee ottaa huomioon?

Arvoasunnon myynti vaatii kiinteistönvälittäjän, jolla on ammattitaidon lisäksi myös vahvat verkostot. Käymme tässä blogiartikkelissa läpi, mitä arvokohteen myynnissä tulee ottaa huomioon sekä millainen vuosi 2022 oli arvoasuntojen myynnin kannalta Jyvässeudun alueella.

Arvoasunnon myynti vaatii osaavan kiinteistönvälittäjän

Arvoasunnon myynti on luonteeltaan erilaista, sillä suppeampi ostajakunta asettaa omat vaatimuksensa myös kiinteistönvälittäjän verkostoille. Arvoasunnon yhtenä määritelmänä voidaan pitää asunnon hintaa – arvoasunnon hintalappu on Jyvässeudulla noin 500 000 euroa.

Arvoasunnon myynnissä on tärkeää valita välittäjä, jolla on jo kokemusta nimenomaan arvoasuntojen välittämisestä. Pitkä välityskokemus sijoitusasuntojen tai pienempien asuntojen myynnistä ei suoraan takaa onnistumista, koska arvoasunnon välittäminen vaatii myös kontakteja.

Vahvat kontaktit ovat hyvin keskeisessä roolissa arvokohteiden myynnissä, sillä arvoasuntoja myynyt välittäjä tietää jo valmiiksi potentiaalisia ostajaehdokkaita. Arvoasuntoa voidaan tarjota suoraan henkilöille, joiden tiedetään olevan kiinnostuneita arvokohteista, minkä vuoksi kaikki kohteet eivät edes ehdi tulla julkiseen myyntiin.

Mikäli arvokohde laitetaan myyntiin julkisesti, on kiinnitettävä huomiota myynti-ilmoitukseen. Moni henkilö, jolla on mahdollisuus ostaa arvoasunto, omistaa sellaisen jo valmiiksi. Kohteen on siis tehtävä vaikutus, mutta turha hienostelu ja kodin liika stailaaminen ilmoitusta varten ei välttämättä kannata parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi. Siisti, lämmin ja kodinomainen ilme tehoavat ostajiin yleensä kaikkein parhaiten. 

Arvoasuntoja myytiin poikkeuksellisen paljon Jyvässeudun alueella

Jyväskylään on viimeisten viiden vuoden aikana tullut huomattavasti rahaa yrityskauppojen kautta. Jyvässeudulle kotiutunut raha on näkynyt kiinteistövälittäjien työssä erityisesti arvoasuntojen kysynnässä. Suur-Jyväskylän Lehti uutisoi aiheesta marraskuussa 2022 ja haastatteli aiheeseen liittyen LKV Savolinin Jere Savolinia

Savolinin mukaan Jyvässeudulta löytyy kyllä paljon arvoasuntoja ja kohteiden arvot ylittävät jopa miljoonan, mutta tällaiset kohteet tulevat harvoin myyntiin. Talojen arvot ovat viime aikoina nousseet muun muassa nopeasti kohonneiden kohonneiden rakennuskustannusten sekä rajallisen tonttitarjonnan vuoksi. Ostajat haluavat yhä useammin rakentamisen sijaan ostaa valmiin talon, jolloin on helpompi pysyä budjetissa.

Talojen arvoon vaikuttavat tällä hetkellä myös lämmitysmuoto, rakennusvuosi, rannan läheisyys sekä sijainti. Etäisyys erilaisiin palveluihin ja kouluihin voi vaikuttaa huomattavasti talon arvoon, kun ihmiset haluavat helpottaa arkeaan ja esimerkiksi huolehtia lastensa koulumatkojen turvallisuudesta.

“Olen tehnyt näitä hommia 25 vuotta ja täytyy sanoa, että tässä määrin ei ole ennen myyty näin arvokkaita kohteita Jyvässeudulla”, Savolin kertoi lehtihaastattelussa.

Välitämme arvoasunnot vuosikymmenten kokemuksella

Me LKV Savolinilla tiedämme, mitä arvoasuntojen välittäminen vaatii ja ammattitaitoiselta tiimiltämme löytyvät kaikki nämä ominaisuudet: vahva paikallistuntemus, laajat verkostot ja aito osaaminen arvokohteiden myynnistä. Tänäkin vuonna olemme myyneet useita asiakkaidemme arvokohteita.

Mikäli harkitset arvoasunnon myymistä, ole yhteydessä meihin. Tulemme arviokäynnille, arvioimme asuntosi hinnan ja käymme läpi, kuinka myyntiprosessi tulisi asuntosi kohdalla etenemään. Kaikki arvokohteemme eivät ehdi julkiseen myyntiin asti, koska laajat verkostomme voivat mahdollistaa ostajan löytämisen nopeallakin aikataululla.

Kysy lisää!

Koteihin liittyvät elämän suurimmat hetket ja päätökset. Kun olet myymässä asuntoasi tai etsimässä seuraavaa kotiasi, myyntiin kannattaa ottaa luotettava ammattilainen mukaan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.